Meester!
Werkblaadjes, lesideeën, educatieve freeware en meer. Meestal voor de onderbouw (1ste en 2de leerjaar - groep 3-4), maar zeg nooit nooit...

Recientes

Archivos

Enlaces
Google
 
Web meestervincent.blogspot.com

Freeware in de klas #1

Leuk toch, met de computer in de klas werken? Vooral omdat al die software zo veel kost natuurlijk... Goed, Microsoft (Vade Retro etc.) voorziet in studentenlicenties en meer van dat fraais om toch maar hun producten te kunnen verkopen, maar waarom geld geven ALS HET GRATIS KAN??? Juist ja, voor niks ende noppes - tot in de eeuwen der eeuwen, amen.

Om de (veelal) onwetende massa een beetje op weg te zetten vind je hier een lijstje van enkele veelgebruikte toepassingen én hun gratis tegenhanger. Exit MS WORD en consoorten, the best things in life are FREE!
  • Microsoft Office (word, ecxel, ...) - NU erafzwieren en overschakelen op OpenOffice! Minstens zo goed, misschien zelfs beter en... kinderspel om mee te werken. DOEN!
  • Internet Explorer - OK, die is ook gratis (tja...) maar zó slecht! Installeer als de bliksem Firefox... Wedden dat?
  • Acrobat Writer (u weet wel, om PDF's mee te maken) - CutePDF is dan misschien niet zo uitgebreid, het is wél gratis (en aangezien Acrobat Writer niet eens betaalbaar te noemen is...). Let wel op: ze hebben ook betalende versies!
  • ...
DC Templates™